24 Oktober 2012

DULU AKU BIASA-BIASA

ANIES MARD..:)



REALITI BUKAN FANTASI


                                                                              JANGAN KERANA SI DIA ALLAH DIPERSIA


WEDNESDAY, OCTOBER 24 ,2012


           Assalamualaikum..:)
hai semua..,apa kabar sehad??alhamdulillah semua baik-baik je kan..=).kalau korang baca tajuk kat atas tu..mesti dalam hati korang tertanya-tanya kan..dulu anis ni macam mane..sosial ke tak..0hh sama sekali tidak anis bukan budak sosial pun..=)

anis akan ceritakan serba sedikit tentang anis..anis bukan jenis suka sangat cerita pasal diri anis..kalau korang mesti takkan punye la..0k.untuk pengetahuan korang la..dulu anis bukan jenis pakai tudung labuh but,pakai tudung sedang2 je..sedang2 tu macam mana??sedang2 tu..hanya setakat bawah dada je..:( and anis suka jugak la pakai tudung bawal..:) dulu anis pon tak berapa selesa sangat pakai stokin..anis just pakai sliperr jela..

kalau korang nak tau..dulu ayah anis pernah hantar anis gi tahfiz..so,dari situ la anis "belajar" pakai tudung labuh and..pakai "niqab" dari situ jugak la anis cakap dalam hati "0hh..macam ni ke gaya seorang muslimah sejati??" then,yang anis paling tak lupa sekali time anis sarung tudung labuh anis rasa taknak tanggal tudung tu..bila fikir2kan balik ni tudung kawan anis..haha.dalam sebulan jugak la anis duduk kat tahfiz tu.:) time nak balik tu sorang kawan anis tegur "kalau kita nak pakai purdah..kene la ISTIQOMAH jangan sekejap pakai sekejap bukak.." ayat dia tu masih tengiang2 lagi dalam telinga anis.bila anis fikirkan balik..mak kasi ke pakai purdah??so,tanpa fikir panjang anis pakai niqab and terus keluar bawak beg.anis mengaku anis rasa berat hati nak pergi kat kereta ayah anis.huh..selamat la time tu mak anis tak ikot.just my brother je ikot.bila anis sampai je kat kereta anis letak beg and ayah suruh pegi jumpa ustazah yela..nak balik kene la salam..:D bila anis salam ustazah..ustazah ada pesan kat anis.."kalau nak pakai niqab tu minta restu kat mak ayah kamu baru betul..bukan kat kawan2 kamu..kalau mak ayah kamu tak bagi jangan kamu pakai..faham??!!" anis rasa nak menangis sangat masa tu..yela,pakai niqab tak minta kebenaran kat parents..kan dah dapat dosa dah..

waktu kat dalam kereta tu..ayah dengan abang just diam jela..anis dengan membe anis je chat kat dalam kete tu..abah just tnye nak makan ke tak??anis cakap jela nak..bila dah sampai kat restoran ayah parking kete jauh jugak la dari restoran tu..bila keluar je dari kete ayah cakap macam ni kat anis "tanggal la purdah tu nanti nak makan macam mne??" anis buat dono(tak tau) jela apa yang ayah cakap.then,anis terus je masuk kat dalam restoran tu..bila anis masuk je restoran tu anis rasa diri anis jadi bahan tontonan umum dalam restoran tu je.Allah.rasa malu tau tak..anis faham..maybe diorang tak penah tengok customer diorang ada yang berniqab.ok sampai disini je anis boleh cerita tentang anis..:)
INSYAALLAH kita jumpa di hari dan waktu yang sama..

byeeee..kirim salam kat orang kampung..^___^ assalamualaikum..

entri ditaip oleh :ANIES MARD..:)

                    
                        



Tiada ulasan: